Activiteiten & Uitstapjes

De website van VVV Gooi & Vecht geeft een goede indruk van de veelzijdigheid van de Gooi en Vechtstreek. Op deze pagina doen wij enkele aanbevelingen wat u in de buurt kan ondernemen.

Fietsen

Fietsen: knooppuntroutesDe omgeving van Nederhorst den Berg leent zich uitstekend voor fietstochten. De samenwerkende gemeenten uit de Gooi en Vechtstreek hebben zich aangesloten bij het netwerk van knooppuntroutes, waarvan u vanuit uw slaapkamer er al een kan zien liggen. Verder zijn in de buurt meerdere ANWB fietsroutes te vinden. Op de website van VVV Gooi & Vecht vindt u nog meer routes, en het routeboekje Fietsen en wandelen door de historie van Wijdemeren raden wij u ook aan.

Wandelen

WandelenOok als u van wandelen houdt, bent u bij Runderlust aan het juiste adres! Het huis ligt aan de Bommelsteinroute, vernoemd naar het bekende stripfiguur Ollie B. Bommel, die werd gecreƫerd in de Toonder Studio's in Kasteel Nederhorst. VVV Gooi & Vecht en de ANWB bieden u vele andere routes. Ook kunt u er zelf op uit trekken, bijvoorbeeld rond de Spiegelplas.

Watersport

SpiegelplasNederhorst den Berg ligt in een waterrijk gebied: het herbergt zelf de Vecht en de Spiegelplas, die vanwege zijn diepte zeer geschikt is om te duiken. In de Gooi en Vechtstreek zijn kanoroutes uitgezet, waarmee u het gebied vanuit een heel ander perspectief aanschouwt. En als u in rustiger vaarwater terecht wil komen, geen probleem: de Loosdrechtse Plassen en de Vecht zijn bij uitstek geschikt voor een vaartocht.

Uitstapjes

In de omgeving zijn vele attracties te bezoeken. U kunt naar het 13e eeuwse Muiderslot, op nog geen 25 minuten rijden. Meer richting Utrecht vindt u Paleis Soestdijk, wat nog steeds open is voor bezichtigingen. In Hilversum ligt de Beeld en Geluid Experience, een museum met een groot audiovisueel archief. In het Singer Museum in Laren vindt u een brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Golfen kunt u bij Golfbaan Naarderbos of de Hilversumsche Golf Club. Ten slotte raden wij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland aan, een mooi startpunt voor verdere activiteiten.
Via het station van Weesp bent u in 20 minuten in het centrum van Amsterdam, waar vele attracties op u wachten: Madame Tussauds, Rijksmuseum, Artis, de grachtengordel, enzovoorts.

Markten

De volgende markten vinden iedere week plaats:

  • Ankeveen (Stichts End, naast Martinuskerk): zaterdag van 08:00 tot 12:30
  • Bussum (Wilhelminaplantsoen): donderdag van 08:30 tot 16:00
  • Hilversum (Langgewenst): woensdag en zaterdag van 07:00 tot 16:00
  • Laren (Plein 1945): vrijdag van 11:30 tot 17:00
  • Weesp (Grote Plein/Nieuwstraat): dinsdag van 08:00 tot 13:00 en een biologische markt op vrijdag van 10:00 tot 18:00

Logies Runderlust
Eilandseweg 16A
Nederhorst den Berg
Alle adresgegevens »
Volg ons op Facebook